CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 29.11.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Další záchyt Sudafedu olomouckými celníky

Více než pět tisíc kusů tablet na výrobu drog zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v blízkosti obce Mikulovice na Jesenicku.

Olomoučtí celníci prováděli ve středu 27. listopadu kontroly na silnici v blízkosti Mikulovic na Jesenicku.  Krátce po třinácté hodině zastavili vytipované osobní vozidlo Hyundai Sonata zelené barvy s českou poznávací značkou. Dva muži ve věku 34 a 30 let tvrdili, že nic nevezou. Celníci si všimli tří kartonových krabic na podlaze mezi sedadly. Muži však na otázky, co v krabicích převáží, nereagovali. Když celníci přistoupili ke kontrole vozidla, našli více než pět tisíc kusů léků Sudafed a Cirrus. Ze zmíněného množství by se dalo pravděpodobně vyrobit téměř čtvrt kilogramu pervitinu. Zadržené léky totiž obsahují pseudoefedrin – látku, která je zneužívána k výrobě pervitinu.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy teď mužům hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.

Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi léky s pseudoefedrinem. Od ledna letošního roku jich zajistili více než osm tisíc kusů.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici videozáznam a fotodokumentaci.

Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky.

http://www.celnisprava.cz/cz/Stranky/default.aspx
 

 

 


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky