CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 15.09.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zadrželi jeden kilogram pervitinu. Muž drogu převážel vlakem.

Olomoučtí celníci zadrželi a nepropustili na český trh jeden kilogram pervitinu, když prováděli běžné kontroly v osobní a železniční přepravě.

Koncem minulého týdne prováděli celníci běžné kontroly na olomouckém vlakovém nádraží. Krátce před devatenáctou hodinou si všimli muže, jehož nervózní chování naznačovalo možnost pašování nelegálního zboží. Mladík ve věku 21 let tvrdil, že nic takového u sebe nemá. Pouze převáží batoh. Když celníci zavazadlo otevřeli, našli v něm jeden kilogram krystalické látky, která při orientační zkoušce reagovala jako pervitin. Takové množství drogy by mělo na černém trhu hodnotu okolo jednoho milionu korun. Celníci zboží zajistili a v současnosti je případ v šetření.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s psychotropními látkami a s jedy teď muži hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.

Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi omamné psychotropní látky. Od ledna letošního roku zajistili 1700 gramů pervitinu a 9000 kusů tablet s pseudoefedrinem.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

 


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky