CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 04.07.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zajistili téměř půl kilogramu pervitinu

Olomoučtí celníci zadrželi a nepropustili na český trh téměř půl kilogramu pervitinu. Droga byla ukryta v hračce modelu policejního vozidla.

Koncem minulého týdne prováděli celníci hlídky výkonového zpoplatnění (mýtaři) běžné kontroly na silnici ve směru Mohelnice – Olomouc. Krátce před polednem zastavili osobní vozidlo BMW s polskou poznávací značkou, které nemělo dálniční kupon. Dva muži vietnamské národnosti tvrdili, že dálniční známku nemají. Vzhledem k nervóznímu chování osádky se celníci rozhodli zkontrolovat vnitřní prostor vozidla. Za zadním sklem ležela plastová hračka - model policejního auta, která obsahovala černý igelitový sáček, převázaný lepicí páskou. Když celníci sáček rozbalili, našli v něm 405 gramů látky, která při orientační zkoušce reagovala jako pervitin. Takové množství drogy by mělo na černém trhu hodnotu okolo půl milionu korun. Celníci zboží zajistili a případ šetří specialisté Celní protidrogové jednotky, expozitury Olomouc.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s psychotropními látkami a s jedy teď mužům hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.
 
Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi omamné psychotropní látky. Od ledna letošního roku zajistili 8400 kusů tablet s pseudoefedrinem, 410 gramů pervitinu, 200 gramů marihuany a 52 kusů lysohlávek.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky