CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 21.07.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci našli v kontrolovaném autě drogy

​Téměř půl kilogramu omamných psychotropních látek, tedy drog, zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v blízkosti obce Potštát na Přerovsku.

Olomoučtí celníci prováděli běžné kontroly na silnici v blízkosti obce Potštát na Přerovsku. Krátce po desáté hodině dopoledne zastavili vytipované osobní vozidlo Škoda Octavia s českou poznávací značkou. Dvaatřicetiletý řidič tvrdil, že jede z technoparty na Opavsku. Choval se podivně, jakoby požil návykovou látku, proto celníci zkontrolovali vnitřní prostor vozidla. Když otevřeli kufr auta, našli v něm cestovní tašku, která obsahovala plechové dózy a igelitové sáčky s tabletami léků, sušenými rostlinami a bílým a hnědým práškem. Celkem tak celníci zajistili bezmála půl kilogramu drog. Jednalo se o 272 gramů extáze v tabletách nebo kostkách různých tvarů, 33 gramů hašiše, necelých 44 gramů kokainu, 103 gramů sušené rostlinné hmoty marihuany a 5 papírků LSD. Řidič tvrdil, že si prý drogy zakoupil za 80 tisíc korun a má je pro svoji potřebu.

Za trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu teď muži hrozí nejvyšší trest odnětí svobody až na pět let.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici a fotodokumentaci.

Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky