CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 10.03.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zadrželi tablety různých léků s pseudoefedrinem

Více než 1300 kusů tablet různých léků, které jsou zneužívány k výrobě drog, zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v blízkosti obce Zlaté Hory na Jesenicku.

Olomoučtí celníci prováděli běžné kontroly na silnici v blízkosti obce Zlaté Hory na Jesenicku. Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne zastavili vytipované osobní vozidlo s českou poznávací značkou. Cestujícími byli tři muži ve věku 30, 31 a 41 let. Spolujezdec vedle řidiče tvrdil, že veze pervitin pro osobní potřebu. Muži se chovali podivně, jakoby požili návykovou látku, proto celníci přistoupili ke kontrole vozidla. Na zadních sedačkách a pod nimi našli více než 1300 kusů tablet různých léků s pseudoefedrinem. Dále v šátku zabalené prázdné injekční stříkačky, šlukovku, igelitové sáčky (dealeráky) s obsahem zelených sušených rostlin, plastovou průhlednou tubu se stejnými rostlinami, jednorázovou stříkačku s nažloutlou tekutinou uvnitř, aj. Celkem tak celníci zajistili 1336 kusů tablet různých léků s pseudoefedrinem, bezmála 10 gramu sušených rostlin zapáchajících po marihuaně, tři desetiny mililitru pravděpodobně naředěného pervitinu a 7 gramů bílé sypké hmoty.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy teď mužům hrozí trest odnětí svobody v délce dvou až deseti let.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci. Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky