CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 09.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Seminář na téma „zelená nafta“

V souvislosti s novelizací zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve vztahu ke změnám k zelené naftě pro rostlinnou a živočišnou výrobu, organizovala Agrární komora Olomouckého kraje a Okresní agrární komora Olomouc ve spolupráci s Celním úřadem pro Olomoucký kraj dva semináře. První 12. dubna v Šumperku a druhý 26. dubna v Olomouci. Pro velký zájem podnikatelské veřejnosti je plánován další seminář, a to 10. května.

Vedoucí daňového odboru Celního úřadu pro Olomoucký kraj celou akci zaštítil a společně s kolegou z regionálního daňového oddělení prezentovali problematiku „zelené nafty“ bezmála 150 členům agrární komory i podnikatelské veřejnosti.

V úvodu každého semináře zaznělo pár slov k legislativě, především se přednášející věnovali §57 zákona o spotřebních daních, vrácení daně z PHM spotřebovaných v zemědělské prvovýrobě. Prezentace dále nabídla informace k prvovýrobě jak rostlinné, tak především nově k živočišné prvovýrobě a dále také k oblasti lesnictví a rybníkářství, lhůtám a způsobům podání daňového přiznání, uplatnění nároku na vrácení daně, normativech spotřeby nafty v živočišné prvovýrobě a mnoho dalších důležitých novinek z oblasti zelené nafty.

Závěrem semináře dostali slovo samotní podnikatelé, kde měli prostor k diskuzi a dotazům. Všem tazatelům celníci podali odbornou odpověď a pro velký zájem je plánován další seminář ve středu 10. května, v 9 hodin, v prostorách Okresní agrární komory Olomouc.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky