CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 24.05.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zadrželi v rychlíku nelegálně přepravovaný tabák

Sedm kilogramů nelegálně přepravovaného tabáku zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v rychlíku na pravidelné trase Bohumín – Brno.

Olomoučtí celníci prováděli v minulých dnech kontroly v železniční přepravě. Krátce po čtvrté hodině odpoledne si vytipovali rychlík na pravidelné trase Bohumím – Brno. Při kontrole jednoho z vagonů zjistili, že třiačtyřicetiletý muž převáží dvě zavazadla plná tabáku.  Když celníci zkontrolovali cestovní tašku a batoh, našli tam 7 kilogramů řezaného tabáku určeného ke kouření, a to bez tabákových nálepek. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na více než 45 tisíc korun.

Celníci zboží zajistili. V případě, že muž neprokáže zdanění, hrozí mu sankce propadnutí či zabrání zboží a zároveň po něm celní správa vymáhá zaplacení spotřební daně.

V souladu se zákonem o spotřebních daních je pro osobní spotřebu a bez daňového  dokladu na daňovém území ČR možné převážet maximálně 1 kilogram tabáku.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi nezdaněné tabákové výrobky. V loňském roce zajistili více než 15 tun tabáku a téměř 200 tisíc kusů cigaret.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky zde: https://www.celnisprava.cz/cz/Stranky/default.aspx


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky