CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 05.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Celnici zadrželi hodinky s designem světoznámých ochranných známek

Olomoučtí celníci zadrželi více než 300 kusů hodinek, když prováděli dozor nad dodržováním povinností a zákazů v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví.

Olomoučtí celníci prováděli kontrolu zaměřenou na dodržování práv duševního vlastnictví u skladovaného a nabízeného zboží k prodeji. V první polovině září navštívili kamenný obchod v Olomouci, kde jejich pozornost upoutaly hodinky, které vykazovaly znaky padělků. Jednalo se tak o 331 kusů luxusních náramkových hodinek, které byly označené ochrannými známkami majitelů práv Diesel, Burberry, Michael Kors, Emporio Armani a Daniel Wellington. Celníci zboží zadrželi a následně přemístili do skladů celní správy. Uvedené zjištění oznámili právním zástupcům majitelů ochranných známek. V případě propuštění zboží do volného oběhu by jim vznikla škoda ve výši 1,2 milionu korun. 

Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi zboží, vykazující znaky padělku či napodobeniny. V letošním roce zadrželi více než 600 kusů obuvi, bezmála 300 kusů hraček, dále oděvy, prací prostředky, kabelky a parfémy. Předběžně vyčíslená škoda způsobená majitelům ochranných známek v těchto případech činí téměř tři miliony korun.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky www.celnisprava.cz.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky