CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 13.02.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zachránili život muži v bezvědomí

V pondělí 27. ledna zachránila hlídka olomouckých celníků život muži v bezvědomí.

Příslušníci Celního úřadu pro Olomoucký kraj Martin Pros, Petr Kovář, Marcela Mintělová a Jana Hrazdirová spatřili při služební cestě do lihovaru muže, který pravděpodobně upadl na ulici v Chropyni. Bezpečně zastavili vozidlo a ihned běželi k ležícímu muži na chodníku. Pán nedýchal a jeho pulz byl nehmatný. Celníci přivolali rychlou záchrannou službu a do příjezdu lékařů nepřetržitě poskytovali první pomoc. Lékaři muže přivedli k vědomí pomocí defibrilátoru a odvezli jej do nemocnice.

Dva týdny poté přivítal celníky náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jan Zahradníček, a to na třetím společenském večeru složek integrovaného záchranného systému, kde jim předal ocenění za záchranu lidského života. „Říká se, že ideální by byl takový svět, který by hrdiny nepotřeboval. Já si naopak svět bez hrdinů představit nedokážu a jsem rád, že spousta z nich žije a pracuje v Olomouckém kraji,“ řekl na adresu oceněných Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Celníkům ze jejich krásný čin moc děkujeme.
 
Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci. Tisková zpráva je zveřejněna na webových stránkách Celní správy České republiky.


por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky