CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 13.09.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Celníci zasahovali u vážné nehody, automobil se zřítil z mostu

Příslušníci celní správy jsou v některých případech u autonehod v první linii. Důvodem toho je jejich nepřetržitá služba na zpoplatněných komunikacích. Své o tom ví i kontrolní skupina z Celního úřadu pro Olomoucký kraj, která v minulých dnech u jedné takové zasahovala.

V úterý 7. září v dopoledních hodinách vykonávala hlídka oddělení Mobilního dohledu kontrolní činnost na dálnici D1 ve směru Kojetín – Ivanovice na Hané. Na 247 kilometru si celníci všimli viditelně poškozených kovových svodidel a zábradlí mostu, na kterém se nacházela část karosérie vozu. Po zastavení a zabezpečení místa pomocí zvláštního výstražného zařízení si celníci všimli vozidla, které se nacházelo zhruba padesát metrů pod mostem. Jednalo se o značně poškozené dodávkové vozidlo bíle barvy.

U nehody se nacházely civilní osoby, které uvedly, že telefonicky přivolaly složky IZS. Celníci tedy okamžitě seběhli pod konstrukci mostu, kde se nacházel pouze řidič, který byl při vědomí a komunikoval. Řidič byl ve vozidle zaklíněný a stěžoval si na necitlivost dolních končetin. Následně byla provedena kontrola, zda řidič viditelně nekrvácí, což se nepotvrdilo. Se zraněnou osobou tedy nebylo manipulováno. Celníci s řidičem až do příjezdu dalších složek IZS komunikovali, aby nedošlo k jeho případnému upadnutí do šoku.

V průběhu zásahu bylo také zjištěno, že vozidlo převáželo autobaterie, které se při nehodě poškodily a unikala z nich kyselina. Celníci tedy místo zabezpečili a všechny přítomné vyzvali k přesunu do bezpečného prostoru.

Osoba byla po vyproštění HZS vzhledem k vážnosti situace a špatně přístupnému terénu převezena leteckou záchrannou službou do nemocnice. Příčina nehody je nyní v šetření příslušných orgánů.


por. Mgr. David Kubenz
Tiskový mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 725 597 494
e-mail: D.Kubenz@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky