CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 14.12.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci pronásledovali řidiče v kradeném voze

​Hlídka olomouckých celníků pronásledovala v pátek 10. prosince luxusní vůz Audi Q3. Automobil byl několik hodin předtím nahlášen jako kradený v sousedním Německu.

Příslušníci z oddělení Kontrol zpoplatněných komunikací prováděli v pátek před půlnocí kontrolní činnost na dálnici D46 ve směru Vyškov – Prostějov. Na základě systému, který vyhodnocuje platnost elektronických dálničních známek celníci zjistili, že projíždějící osobní automobil tovární značky Audi, nemá uhrazený dálniční poplatek. Hlídka se tedy za vozidlem polské imatrikulace vydala a za pomocí zvláštního výstražného zařízení se ho pokusila zastavit. Řidič ovšem na signály k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Celníci mezitím ve spolupráci s operačním střediskem zjistili, že se jedná o kradené vozidlo.

Hlídka tedy pokračovala v jeho pronásledování a požádala o spolupráci Policii ČR. Řidič ujížděl vysokou rychlostí, čímž ohrožoval životy ostatních účastníků silničního provozu a na chvíli se mu podařilo zmizet z dohledu.

Společné hlídky i nadále pokračovaly v pátrání, které se nakonec ukázalo jako úspěšné. Kradený automobil byl nalezen v nedaleko přilehlé obci Vřesovice. Řidiči se však před příjezdem hlídek podařilo uprchnout. Podezřelá osoba se pravděpodobně pokusila vozidlo převést přes Českou republiku do Polska. Případ je nyní v šetření příslušných orgánů.


por. Mgr. David Kubenz
Tiskový mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 725 597 494
e-mail: D.Kubenz@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky