CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 16.09.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zachytili nelegálně přepravovaný tabák a cigarety

​Nelegálně přepravovaný tabák a cigarety odhalili během jednoho týdne hned ve dvou případech příslušníci odboru Dohledu z Celního úřadu pro Olomoucký kraj, když prováděli kontroly v silniční dopravě.

V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu prováděla hlídka dne 13. 9. kontrolní činnost na dálnici D35 ve směru Lipník nad Bečvou - Olomouc. Těsně po poledni si celníci ke kontrole vytipovali osobní vozidlo české imatrikulace. Po zastavení vozidla a zahájení celní kontroly, byla ve vozidle nalezena šestapadesátiletá žena české národnosti. V rámci následné kontroly zavazadlového prostoru bylo ve vozidle nalezeno téměř 7 Kg neznačeného řezaného tabáku a 3 kartony neznačených cigaret. Řidička k nalezenému zboží uvedla, že tabák a cigarety zakoupila v Ostravě pro svoji osobní spotřebu.

Druhý z případů se odehrál přibližně na stejném úseku dálnice D35 a to o pouhý den později. Tentokrát bylo ke kontrole zastaveno polské osobní vozidlo s osmašedesátiletou ženou stejné národnosti. Při kontrole výše uvedeného vozidla celníci objevili několik zavazadel, které obsahovaly téměř 4 Kg neznačeného řezaného tabáku.

Ani v jednom z případů nebyly ke zboží předloženy doklady, které by prokazovaly řádné zdanění v souladu se zákony ČR. Daňový únik týkající se obou zmíněných případů byl předběžně stanoven na 30 661 Kč. Cestujícím nyní hrozí propadnutí zboží a peněžitý trest.

 

 


por. Mgr. David Kubenz
Tiskový mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 725 597 494
e-mail: D.Kubenz@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky