CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 25.06.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Olomoučtí celníci zasahovali u požáru rodinného domu

O tom, že služba celníků nespočívá pouze ve vykonávání běžných kontrolních činností se třetí červnový týden přesvědčila hlídka z oddělení Mobilního dohledu. Kontrolní skupina totiž zasahovala u požáru rodinného domu na Šumpersku.

V úterý 22. června prováděli příslušníci z Celního úřadu pro Olomoucký kraj pravidelnou kontrolní činnost v obci Bušín. Při stacionárním zastavování vozidel si hlídka všimla mohutného dýmu, který vycházel nedaleko od kontrolního stanoviště a následně přecházel v plameny. Bezprostředně po vzplanutí se začaly obcí rozléhat rány od praskající eternitové střechy.

Po zaznamenání výše uvedených skutečností se celníci vydali ihned na pomoc. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se v areálu požáru nachází majitelé nemovitosti, hospodářská zvířata a hořlavé látky. Hasičský záchranný sbor byl již přivolán vlastníkem objektu.

Příslušníci celní správy se okamžitě pustili do záchrany hospodářských zvířat, které ještě nestihly zachvátit plameny hořící stodoly. Poté začali přesouvat hořlavé látky do větší vzdálenosti od požáru. Do příjezdu hasičů z domu také vynášeli nejrůznější cennosti, v rámci prevence jejich zničení hasičskou technikou.

Profesionální zásah celníků tak přispěl k minimalizaci škod a především předešel újmě na zdraví osob či zvířat.​


por. Mgr. David Kubenz
Tiskový mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 725 597 494
e-mail: D.Kubenz@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky