CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Olomoucký kraj
Blanická 19
772 71 Olomouc

V Olomouci 11.05.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Olomoucký kraj

Celníci v Olomouckém kraji zadrželi léky k výrobě drog

Velké množství tablet léků STOP Cold s obsahem pseudoefedrinu, které jsou zneužívány k výrobě drog zajistili celníci v Olomouckém kraji, když prováděli běžnou kontrolní činnost na Jesenicku.

Příslušníci z oddělení mobilního dohledu prováděli ve středu 4. 5. kontrolní činnost ve městě Štíty. Krátce po čtrnácté hodině zastavili v rámci namátkové kontroly osobní automobil s českou poznávací značkou. Po zastavení automobilu přistoupila hlídka ke kontrolovanému vozidlu a zahájila celní kontrolu. Ve vozidle se nacházel osmačtyřicetiletý řidič a šestatřicetiletá spolujezdkyně. Posádka vozu uvedla, že jede z nákupů v Polsku zpět domů do Ostravy.

Při kontrole zavazadlového prostoru bylo zjištěno, že se v něm nachází několik igelitových pytlů s oděvem. Po odkrytí těchto pytlů se v zadním prostoru nacházely čtyři papírové krabice, které podle tvrzení řidiče obsahovaly pouze sklenice. Po otevření všech krabic ovšem celníci nalezli léky, a to v celkovém počtu téměř 12 600 kusů tablet, které jsou zneužívány k výrobě omamných a psychotropních látek. 

Ze zadržených léků by bylo možné vyrobit přibližně 890 gramů metamfetaminu, tedy drogy známé jako pervitin, který je na černém trhu možné prodat zhruba za 890 000 korun.

Řidič byl na místě zadržen a nyní mu hrozí trest odnětí svobody ve výši dvou až deseti let. Případ je nadále v šetření příslušných orgánů. 


por. Mgr. David Kubenz
Tiskový mluvčí CÚ pro Olomoucký kraj
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 725 597 494
e-mail: D.Kubenz@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky