CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Pardubicích 13.05.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Místo potravin vezl zneužívané léky

V minulém týdnu celníci zajistili při kontrolách na silnici a na železnici v Pardubickém kraji více než deset tisíc tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu.

V sobotu 11. května cestoval osobním vlakem z Polska do Čech třicetišestiletý muž z Plzně. Celnické hlídce tvrdil, že veze pouze potraviny. Nákupní taška však obsahovala vyloupané tablety léku Cirrus. Celkem jich bylo 7 588. Muž se hájil tím, že nejsou jeho, že je ve vlaku nechala žena, která z něj vystoupila.

Na silnici č. 43 nedaleko obce Králíky celníci v minulých dnech zastavili motorové vozidlo se dvěma muži ze Zlínského kraje. Na otázku, zda vezou nějaké zboží, odpověděli, že nikoliv. V autě pak členové hlídky objevili 700 tablet léku Cirrus a 1 200 tablet léku Claritine Active. Cestující se k nim nehlásili.

V minulých dnech při kontrole osobního vlaku směřujícího z Polska do Čech našla celnická hlídka u muže z Prahy 589 tablet léku Apselan, 72 tablet léku Sudafed. Část z nich ukrýval v sáčku za pasem kalhot na zádech, zbytek měl v batohu.

Ze zajištěných tablet léků by bylo možné vyrobit téměř čtyři sta gramů pervitinu v hodnotě kolem šesti set tisíc korun.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj 
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky