CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Pardubicích 03.04.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Železnici využívají pašeráci stále častěji

Výsledkem vícedenní kontrolní akce celníků, jež byla zaměřena na drogy, nekolkované cigarety a alkohol přepravované v Pardubickém kraji po železnici, bylo zajištění více než pěti tisíc tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu.  

Ve čtvrtek 28. března vezl z Polska v osobním vlaku český občan 2 600 tablet léku Claritine Active. Ukrýval je v osobním zavazadle a celníkům přiznal, že jsou jeho.

Následující den celníci našli u tří českých občanů celkem 1 834 tablet léku CIRRUS a 876 tablet léku Claritine Active. Přepravovali je také osobním vlakem, a to vypraveném rovněž v Polsku. Bylo u nich zajištěno i 2,53 gramů marihuany.
 
Za své jednání budou obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Hrozí jim trest odnětí svobody v délce až pěti let nebo peněžitý trest.

Pardubičtí celníci letos evidují už sedm případů přepravy zneužívaných léků ve vlakových spojích, proto budou tyto kontroly pokračovat.  Při silničních kontrolách byli letos úspěšní už šestkrát, při nich zajistili celkem 4 147 tablet.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj 
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky