CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 24.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Celníci si posvítili na nepoctivého pumpaře

Již podruhé celníci odhalili provozovatele čerpací stanice pohonných hmot, který v rozporu s předpisy stáčí motorovou naftu zákazníkovi přímo z cisterny místo přes výdejní stojan, za což mu hrozí pokuta ve výši až 20 milionů korun.

Pardubičtí celníci několik dnů monitorovali podezřelé výjezdy autocisterny s motorovou naftou, až jejího majitele chytili při činu. Přímo před nimi totiž palivo přečerpával do stavebních strojů a do velkoobjemového obalu.

Zákon však stanovuje, že pohonné hmoty mohou být prodávány a vydávány pouze přes výdejní stojan na čerpací stanici nebo registrovaným distributorem, jenž má složenu dvacetimilionovou kauci.

Na svou obhajobu podnikatel předložil hlídkujícím celníkům dodací list s rozporuplnými údaji. Odmítli jej s tím, že nepatří k dotčené zásilce, neboť mají vysledováno, že palivo nakoupil u jiného subjektu, než deklaruje.

Celní úřad s ním řešil týž prohřešek již v minulosti a vyměřil mu pokutu několik set tisíc korun. Je nanejvýš pravděpodobné, že finanční postih za tento opakovaný správní delikt bude výrazně vyšší.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky