CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 11.10.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Kvůli závažným nedostatkům v evidenci tržeb pardubičtí celníci nařídili uzavřít provozovnu


Více než tři čtvrtě roku po spuštění systému elektronické evidence tržeb se vyskytují podnikavci, kteří své tržby nijak neevidují a riskují přísné potrestání.
Před několika dny se o tom přesvědčili celníci, když kontrolovali bar na Orlickoústecku. Zjistili, že obsluha, ačkoliv přijímá hotovostní platby od zákazníků, nevystavuje účtenky k těmto transakcím a neodesílá datové zprávy správci daně.
Dalším prověřováním kontroloři přišli na to, že v baru dokonce není žádné zařízení, prostřednictvím něhož by bylo možné informace o tržbách zasílat. Ač se přivolaný majitel hájil tím že, pokladnu odvezl do opravny v zahraničí, za toto zvlášť závažné porušení zákona celníci nařídili uzavřít provozovnu.
Pracovníci pardubického celního úřadu stejným způsobem vynutili nápravu už v květnu tohoto roku. Tehdy se jednalo o obchod s textilem. Podnikatelka tržby neevidovala, jelikož jí prý takto radil daňový poradce.
Dohled nad dodržováním zákona o evidenci tržeb je jednou z priorit pardubických celníků. Celkem zkontrolovali více než 300 subjektů. U třetiny z nich odhalili nezákonné jednání.


por. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky