CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 25.10.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Říjnová bilance zadržených padělků

Příslušníci celní správy prověřují na překladišti v  České Třebové desítky kontejnerů, z nichž pak vybírají ke kontrole ty s podezřením na převoz zakázaného zboží.

Takto si vytipovali dva s více než 1 300 kartony  ložního prádla. Důkladnou kontrolou každé krabice našli u přední stěny přepravní schránky více než 500 tří a šestidílných sad povlečení, které připomínaly zboží světoznámého výrobce oděvů.

Ve zbývajících kontejnerech potom objevili na různých místech 500 kusů dálkově řízených modelů, které se nápadně podobaly automobilům luxusních značek.

V desátém měsíci tohoto roku celníci vypátrali padělky také v sedmi obchodech, a to více než 600 párů obuvi, desítky kusů oblečení, elektroniky a kabelky v celkové hodnotě originálů kolem dvou a půl milionu korun českých.

Veškeré podezřelé zboží po dohodě z majiteli dotčených značek zadrželi a uskladnili ve svých skladech.

Pardubický celní úřad se dlouhodobě zaměřuje na dovoz, vývoz a prodej falzifikátů. Za celý loňský rok jich odhalil půl milionu kusů v odhadované hodnotě 50 milionů korun českých.

S blížícími se vánočními svátky upozorňují celní orgány, že s nákupem neoriginálního zboží spotřebitelé riskují nejen, že budou oklamáni, ale také zdravotní komplikace, které hrozí při použití padělaného a ve většině případů i nekvalitního zboží.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky