CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 12.10.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

V baru se ukrývla nelegální herna

Pokuta v řádech milionů korun neodrazuje majitele hostinských a podobných zařízení od provozování hazardních her. Přesvědčili se o tom pardubičtí celníci, kteří zajistili ve dvou kontrolách osm nepovolených výherních automatů a téměř 50 tisíc korun českých v hotovosti.

Počátkem tohoto týdne si celníci vytipovali bar na Svitavsku, v němž měla být provozována činnost odpovídající názvu podniku. Objevili zde však místnost se třemi herními přístroji Jewel a stejným počtem technických zařízení Hollywood Popcorn. Prověřili je kontrolním nákupem a zjistili, že jde o hazardní hry, které jsou založeny na kombinaci náhodného, dovednostního a znalostního principu, což zákon o hazardních hrách zakazuje. V útrobách zařízení našli celkem 37 tisíc korun českých v bankovkách a mincích různých nominálních hodnot. Členové kontrolní skupiny také přišli na to, že v prostorách baru byly provozovány zmíněné automaty bez povolení příslušných orgánů.

Obsluha a majitel baru se k případu nechtěli vyjadřovat. Po jeho zadokumentování celníci všechny nepovolené automaty a finanční hotovost zajistili.

Za obdobných podmínek pardubičtí celníci zadrželi o tři dny později také dva výherní automaty Golden Horse a téměř deset tisíc korun českých v hotovosti, tentokrát na Orlickoústecku. Oproti předešlému případu u těchto přístrojů chyběl znalostní nebo dovednostní úkol, který by maskoval náhodný princip výhry.

Za přestupek proti zákonu o hazardních hrách mohou celní orgány udělit pokutu v řádech milionů korun.

Ke konci září tohoto roku Celní správa České republiky eviduje v Pardubickém kraji celkem 78 kontrol se zaměřením na nezákonné, ale i na oprávněné provozování hazardních her, z nichž 51 skončilo s pozitivním zjištěním. Příslušníci zadrželi dohromady 51 herních zařízení a 20 tisíc korun českých v hotovosti.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky