CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 16.12.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Řídil pod vlivem drog a ujížděl celníkům

V současnosti se objevují zprávy o osobách, které řídí pod vlivem drog a ohrožují svým jednáním ostatní účastníky silničního provozu. Podobnou zkušenost mají také pardubičtí celníci, když prováděli kontrolní činnost v krajské metropoli na silnici č. I/37.

Před několika dny zde celníci zastavili dynamickým způsobem osobní automobil české imatrikulace, v němž cestovali dva muži.   V okamžiku, kdy se k němu členové hlídky blížili, automobil se rozjel a ujížděl pryč. Následovala několikaminutová stíhací jízda, při které se posádka ujíždějícího vozu nezdráhala použít chodníku. Nakonec zvolila úzkou cestu pro pěší, která se jí stala osudnou. Vedle komunikace ležela betonová skruž, do níž vozidlo narazilo. Řidič se spolujezdcem se dali na útěk.   Celníci však oba zanedlouho dopadli a dočasně je omezili na svobodě. 

Vozidlo i delikventy prověřil služební pes Nio, specialista na vyhledávání drog a zbraní. U každého z nich našel injekční stříkačku s neznámou látkou.

Hlídkou provedený orientační test reagoval pozitivně na přítomnost metamfetaminu a konopí v těle řidiče. Spolujezdec se odmítl testu podrobit.

Ve vozidle celníci objevili také dva příruční koše s potravinami. Muži se přiznali, že věci odcizili v jednom z místních hypermarketů.

Oba provinilce si převzali příslušníci Policie ČR k dalšímu šetření.

 


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky