CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 28.11.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Z potravin zelená energie

Koncem minulého týdne zajišťovali pardubičtí celníci přímý dohled nad likvidací potravin. Téměř 7 tun mražených výrobků včetně zmrzlin, koblih, baget, lasagne, mletých steaků a jiných trvanlivých potravin nechala na vlastní žádost zlikvidovat firma nakupující potraviny v Anglii. Nevhodné přepravní podmínky, během nichž došlo k opakovanému rozmrazení a znovu zamrazení potravin, zboží zcela znehodnotily. 
Zda došlo k technické závadě u mrazírenského vozu firma blíže nespecifikovala. Potraviny v hodnotě 900 000 korun byly před zraky celníků rozdrceny a v tomto případě posloužily jako biologicky rozložitelný odpad na výrobu zelené energie. 
Hlídka pardubických celníků řešila v minulém týdnu také nenahlášený dovoz masa v okrese Chrudim. Řidič ázerbajdžánské národnosti převážel bez příslušných dokladů 700 kilogramů kebabu z Polské republiky. V letošním roce je to již sedmý nehlášený dovoz potravin zachycený celníky z Pardubic. Pomyslný rekord drží polský řidič. Jeho vozidlo si v červnu na D11 vytipovali příslušníci mobilního dohledu. Při kontrole zjistili, že příjemce zboží „opomněl“ dovoz 22 tun mražených kuřat předem nahlásit.
Případy nenahlášeného dovozu potravin ze zahraničí předávají celníci k dořešení krajské veterinární správě.



por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky