CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 20.04.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Každý měsíc sto tisíc za vážení

Celní úřad pro Pardubický kraj vybere každý měsíc více než sto tisíc korun za přetížená vozidla. Od začátku ledna do konce března letošního roku to bylo přesně 357 500 Kč.

Celníci kontrolním vážením zjistili za dané období třicet jedna porušení poměru hmotností vozidel v jízdní soupravě, rozložení hmotnosti na nápravu, kola, rozměrů vozidla nebo jízdní soupravy včetně nákladu, z toho dvacet tři porušení vyřešili na místě blokovou pokutou a osm porušení předali Policii České republiky k dořešení.

V šesti případech řidiči odmítli kontrolní vážení. Svým jednáním si tak vysloužili pokuty v cenovém rozpětí od 30 000 do 100 000 tisíc a zákaz pokračování v jízdě.

A která vozidla bývají nejčastěji přetížena?  Snad každému vyvstane na mysli obrázek nakladačů plných klád. Ano, ti bývají hříšníky, avšak v menší míře než dodávky, jejichž provozovatelé se je snaží vytěžovat do nepřípustného maxima. Řidiči tak k uložené pokutě musí navíc řešit, co s nákladem, který přesahuje přípustnou hmotnost vozidla.  


por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky