CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 27.05.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Na překladišti objevili celníci padělky holicích strojků

Celníci z České Třebové v minulých dnech zadrželi při kontrole kontejneru na překladišti zboží porušující práva duševního vlastnictví společnosti pro výrobu elektroniky a drobných domácích přístrojů, holicích strojků, přístrojů pro zkrášlování určené pro koncové zákazníky. Tři tisíce kusů pánských a dva tisíce kusů dámských holicích strojků mířilo z Číny do stojanů obchodních řetězců a drogerií v tuzemsku. Tam se již nedostanou, jejich cesta končí v drtičce odpadů. Prodejní cena originálních holicích strojků majitele průmyslového vzoru by se v tomto množství pohybovala kolem sedmi milionů dvě stě tisíc korun.

Napodobenin známých značek na trhu přibývá, o tom se přesvědčují takřka denně celníci kontrolující zboží na vnitřním trhu. Jedná se o zboží, které se již prodává na pultech obchodů. V měsíci květnu zadrželi pardubičtí celníci na vnitřním trhu padělky značek Apple, GUCCI, CHANEL, Dior, Bottega Veneta a dalších, jejichž hodnota by v cenách originálních výrobků činila bezmála osm milionů korun. Společně s holicími strojky se tak počet zadržených padělků a napodobenin vyšplhal na pět tisíc kusů v celkové prodejní ceně originálů patnácti milionů korun.

Od začátku roku eviduje Celní úřad pro Pardubický kraj v celním skladu více než sedm tisíc padělků a napodobenin v prodejní hodnotě originálů přes dvacet čtyři milionů korun


por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky