CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 19.12.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Padělky napříč regionem

Trh s padělky stále roste. Přesvědčují se o tom také pardubičtí celníci, kteří od začátku prosince zajistili 745 kusů zboží podezřelého z porušení práv duševního vlastnictví.  
Celníci odhalují padělky napříč regionem. Začátkem prosince objevili v prodejně na Svitavsku 57 kusů oděvů, které jsou svým grafickým vyobrazením nápadně zaměnitelné s registrovanými ochrannými známkami GUCCI, LOUIS VUITTON, Chanel. Jen pár dní poté nalezli v Pardubicích u prodejce vietnamské národnosti plejádu zboží.  Oděvy, tašky, batohy, parfémové vody, ale i sběratelské herní kartičky s vyobrazením postaviček Pokémon byly dobře skryté pod regály zboží. Celkově tato kontrola odhalila 302 kusů zboží podezřelého z porušování práv duševního vlastnictví.
Minulý týden na Litomyšlsku a Pardubicku odhalily kontroly další zboží. U zajištěného zboží převládaly napodobeniny ochranných známek GUCCI, Chanel, Tommy Hilfiger, Christian Dior, HUGO BOSS a Apple.  
Tento měsíc zajistili pardubičtí celníci celkem 745 kusů zboží s podezřením na padělky. Zboží je nyní umístěno ve skladu celního úřadu, kde čeká na vyjádření zástupců držitelů ochranných známek. Ti určí další postup celního úřadu. Celková škoda, která by vznikla majitelům ochranné známky nelegálním prodejem zboží, byla vyčíslena na více než 4 miliony 300 tisíc korun.


por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky