CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 22.03.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Kdo hraje, nevyhraje – kvízomaty v likvidaci

Celní správa České republiky působí již od 1. ledna 2017 jako dozorový orgán v oblasti provozování hazardních her. Od té doby byly v nelegálních hernách zajištěny celé tisíce technických zařízení. Ta jsou až do doby pravomocného rozhodnutí uskladněna v celních skladech. Ve většině případů následuje pravomocné propadnutí nebo zabrání herního zařízení a jeho následná likvidace pod celním dohledem.
Stejný osud potkal koncem minulého týdne také herní zařízení umístěné ve skladu Celního úřadu pro Pardubický kraj. Čtyřicet šest kvízomatů bylo vyskladněno a převezeno do společnosti pro recyklaci kovových odpadů ve Vysokém Mýtě. Kvízomaty po rozdrcení chapadly bagru skončily na hromadě šrotu k dalšímu využití. Skladová hodnota likvidovaných technických zařízeních byla stanovena na 1.610.000 Kč. Více než 500 herních zařízení stále zůstává uskladněno ve skladu pardubického celního úřadu.
A proč kdo hraje, nevyhraje? Ačkoliv se provozovatelé kvízomatů snaží obcházet zákon tvrzením, že hráči na herních zařízeních odpovídají na vědomostní otázky a o výhře nerozhoduje náhoda, skutečnost je jiná. Kvízomat vyplácí výhru právě za použití prvku náhody a vědomostní složka hry není pro její vyplacení rozhodující.
Provozovatelé heren prostřednictvím kvízomatů obchází zákon. Za toto protiprávní jednání jim hrozí až padesátimilionová pokuta.

por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky