CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02 Pardubice

V Pardubicích 21.04.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Odmítl vážení, celníkům zaplatil dvě stě tisíc

Od začátku roku řešili pardubičtí celníci devětadvacet porušení v rámci kontrolní činnosti zaměřené na dodržování hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel.
Během měsíce dubna podrobili nízkorychlostnímu kontrolnímu vážení ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu jednadvacet vozidel, z nichž šest bylo přetížených. Posledním kontrolovaným byl „klaďák“ polské imatrikulace. Řidič do poslední chvíle váhal, zda má najet na kontrolní váhy. Nakonec vážení odmítl. Za neuposlechnutí výzvy k podrobení vozidla nízkorychlostnímu kontrolnímu vážení mu celníci uložili pokutu ve výši 100 000 korun a vyslovili zákaz pokračování v jízdě.   
Překvapení pro řidiče i samotné celníky teprve následovalo. Prověřováním zjistili, že v minulosti byla řidiči dopravce za stejný prohřešek (odmítnutí vážení) uložena dosud neuhrazená pokuta ve stejné výši  jiným celním úřadem.
Dopravce i řidič si byli svého provinění dobře vědomi.  Do půl hodiny se obě uložené pokuty v celkové výši 200 000 objevily na účtu celního úřadu.


por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: l.rihova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky