CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 16.10.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Plzeňský kraj

Celníci odhalili dva úkryty padělků

Dva úkryty nelegálního zboží odhalili celníci z Celního úřadu pro Plzeňský kraj na tržnici v obci Svatá Kateřina. Zajistili v nich celkem 2.200 kusů padělků značkového textilu, galanterie, obuvi, hodinek a dalšího spotřebního zboží. Pokud by se jednalo o originální zboží, přesahovala by jeho cena 5 miliónů korun. Oba úkryty celníci odhalili při prohlídkách jiných prostor a pozemků, ke kterým vydal příkaz soudce Okresního soudu v Tachově.

Prvním úkrytem byla místnost (cca 3x3 m), která navazovala na prodejní stánek. Průchod mezi stánkem a místností byl zakrytý zrcadlem. Z této tajné místnosti, ve které byly skladovány padělky, vedla chodba propojující další 3 stánky. Chodbou bylo možné mezi stánky nepozorovaně procházet nebo přemisťovat zboží. Ve stánku a v tajné místnosti za zrcadlem našli celníci téměř 1.300 kusů různých druhů zboží, nedovoleně opatřeného ochrannými známkami.

Druhým úkrytem padělků bylo nepojízdné vozidlo odstavené v areálu tržnice. Ve vozidle a ve stánku jeho majitele byla zajištěno 900 kusů padělků.

Z porušení práv k ochranné známce jsou podezřelé tři osoby. 

 

     

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky