CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Plzeňský kraj
Antonína Uxy 11
P.O. Box 88
303 88 Plzeň

V Plzni 15.04.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Plzeňský kraj

Součinnostní akce

 Ve čtvrtek 14. 04. 2016 realizovali policisté cizinecké policie v součinnosti s pracovníky plzeňského celního úřadu kontrolní akci, při níž se zaměřili zejména na dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců na území České republiky.
     Kontrola byla prováděna ve třech provozovnách jedné firmy na Rokycansku, přičemž se policisté a celníci zaměřili nejenom na jednání cizinců, ale i zaměstnavatelů, především pak na dodržování zákona ve vztahu k nelegálnímu zaměstnávání, obchodování s lidmi a pátrání po osobách a věcech.
     Bylo zkontrolováno 250 cizinců, přičemž dle shora citovaného zákona bylo uloženo 61 pokut v blokovém řízení v celkové hodnotě 61 000,- Kč, dále byla zjištěna 1 osoba vedená v pátrací databázi Schengenského informačního systému z důvodu pátrání po pobytu a odhaleny jeden trestný čin padělání a pozměnění veřejné listiny. Podezřelý cizí státní příslušník měl předložit k prokázání totožnosti padělaný občanský průkaz. Jeho jednání je nyní předmětem šetření policistů cizinecké policie, kteří mimo šetření trestného činu zahájili s podezřelým mužem i správní řízení o správním vyhoštění z území republiky.

     Celní úřad pro Plzeňský kraj provedl v provozovně kontrolu podle zákona o zaměstnanosti. U cizince, který se prokazoval falešným dokladem, je výkon jeho práce považován za nelegální. U 71 pracujících nebyla ze strany jejich zaměstnavatelů splněna ohlašovací povinnost. Celní úřad zjištěná porušení dále šetří a následně je předá k uložení sankcí oblastnímu inspektorátu práce.

mjr. Mgr. Martina Kohoutová                                                                                        
tisková mluvčí                                                                                                                 

Krajské ředitelství police Plzeňského kraje                                                                  

15.4.2016


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky