CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Plzeňský kraj
Antonína Uxy 11
P.O. Box 88
303 88 Plzeň

V Plzni 16.10.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Plzeňský kraj

Mobilní rentgen celní správy odhalil pašované cigarety

Ve dnech 12. až 15. října proběhla v Plzeňském kraji kontrolní akce celníků zaměřená na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu, dále na nelegální přepravu lihovin, tabáku a tabákových výrobků a na odhalování omamných a psychotropních látek. Kontroly byly prováděny pomocí mobilního velkokapacitního rentgenu, který je schopen odhalit případné tajné schránky nebo jiné úpravy na vozidle k ukrytí kontrabandu.

 

V sobotu 13. října bylo na D5 vytipováno ke kontrole dodávkové vozidlo ukrajinské registrační značky. Pomocí rentgenu celníci zjistili, že v dodávce se v dutině pod podlahou a v prazích nachází kvádry, tvarem připomínající krabičky cigaret. Vše bylo následně prověřeno služebním psem na vyhledávání tabáku, který domněnku potvrdil. Jednotlivé krabičky byly důmyslně poschovávané s cílem co nejvíce znemožnit jejich odhalení. Ve vozidle bylo nalezeno více než 9000 ks cigaret různých značek značených ukrajinskými tabákovými nálepkami (kolky).

 

Jedná se přitom o opakovaný záchyt cigaret v Plzeňském kraji pomocí velkokapacitního rentgenu, kdy celníci zadrželi u Rozvadova rumunského pašeráka, který převážel kontraband cigaret s ukrajinskými a rumunskými kolky v návěsu pro přepravu osobních vozidel.


por. Mgr. Bc. Marcela Kašparová
Tisková mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 703 490 655
fax: +420 377 326 130
e-mail: mkasparova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky