CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Plzeňský kraj
Antonína Uxy 11
P.O. Box 88
303 88 Plzeň

V Plzni 23.11.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Plzeňský kraj

Plzeňští celníci zadrželi další nelegální zboží

Začátkem listopadu provedli plzeňští celníci intenzivní kontrolní akci se zaměřením na dodržování povinností a zákazů v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví. Ke kontrole si vytipovali provozovny v příhraničních oblastech a víkendové „bleší trhy“ v Plzni. I přes skutečnost, že kontroly ze strany Celní správy ČR probíhají pravidelně a prodejcům hrozí zadržení zboží, i tentokrát padělané zboží nabízeli.

Ve třech provozovnách v katastru obce Folmava a Svatá Kateřina zadrželi téměř 500 kusů padělků. Hodnota originálních výrobků na trhu by dosahovala 2 milionů korun. Nejčastěji se jednalo o textilní výrobky, obuv, parfémy a dětské stavebnice.

Další padělané zboží objevili celníci na tradičních „bleších trzích“ v Plzni. V tomto případě zadrželi 300 kusů padělků v hodnotě originálních výrobků půl milionu korun. Převážně se jednalo o příslušenství k telefonům. Pozornosti celníků neunikla ani nabídka tabákových výrobků, které dle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek nesmí být na trzích nabízeny. Všechny byly navíc chybně značeny tabákovými nálepkami, a tudíž prodávány s nižší sazbou spotřební daně.

Veškeré zboží bylo převezeno do skladu celního úřadu.

Majitelé ochranných známek potvrdili, že zadržené zboží porušuje práva duševního vlastnictví a vyjádřili souhlas se zničením zboží.


por. Mgr. Bc. Marcela Kašparová
Tisková mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 703 490 655
fax: +420 377 326 130
e-mail: mkasparova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky