CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 10.07.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Překvapení padělatelé došili

V České republice se začíná rozmáhat výroba padělků. Dovoz padělků textilu, tak začíná být pomalu minulostí. Středočeští celníci ve spolupráci s pražskými celníky v pondělí 8.7. odhalili padělatelskou dílnu textilních výrobků v pronajatých prostorách v Praze 4. Zásah celníků byl pro padělatele tak rychlý a překvapivý, že je zastihl přímo při „práci“ na vyšívání či tisku vzorů ochranných známek.

Celníci při razii zajistili 4 osoby vietnamské národnosti při výrobě padělků textilních výrobků (trika, mikiny, teplákové soupravy atd.) světoznámých značek např. Nike, Puma, Adidas, Tommy Hilfiger, Lacoste atp.  Na základě příkazu k domovní prohlídce příslušných prostor bylo nalezeno 1 077 kusů padělků textilu, 600 párů padělků ponožek, 229 kusů padělků přívěšků, 13 115 kusů padělků knoflíků, visaček, nášivek a nažehlovacích obtisků značek Adidas, Bench, DC Shoecousa, Diesel, Dolce & Gabbana, Gucci, Hugo Boss, Lacoste, Louis Vuitton, Monster, Nike, Polo, Puma a Tommy Hilfiger, a to v předběžně vyčíslené škodě majitelům práv duševního vlastnictví v hodnotě 1 204 865 korun.

Celníci zajistili dva šicí stroje, osm vyšívacích strojů, dva zažehlovací stroje, jednoramenný sítotiskový stroj, čtyřramenný sítotiskový stroj a čtrnáct sítotiskových rámů, které sloužili ke zhotovování padělků. Po zajištění zboží a výrobních zařízení byly zadržené osoby předvedeny k provedení úkonů v trestním řízení. Za porušení práv duševního vlastnictví hrozí pachatelům trest propadnutí zboží a trest odnětí svobody až na osm let.


por. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky