CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 06.02.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Řidič pod vlivem pervitinu se chtěl před kontrolou celníků zbavit marihuany

​Ve čtvrtek v půl druhé ráno mobilní hlídka celníků kontrolovala projíždějící vozidla na 52. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Zaměřila se především na přepravu zboží, které mohlo uniknout dohledu celních orgánů (padělky, zboží zatížené spotřební daní, omamné a psychotropní látky atd.)

Ke kontrole byl vytipován mimo jiné i vůz Alfa Romeo, který řídil pětadvacetiletý muž české národnosti. Celníci vozidlo předjeli a zapnuli modré majáky, řidič je nejprve následoval na sjezd k čerpací stanici, ale po pár vteřinách jízdy udělal velmi nepředvídatelný a nebezpečný manévr. Muž při odbočování k čerpací stanici přibrzdil u svodidel a z automobilu vyhodil černou cestovní tašku. Celníci si na pomoc přivolali druhou hlídku, s řidičem i jeho vozem se přemístili na bezpečné místo poblíž pumpy a započali s kontrolou. Řidič kladl odpor, byl nervózní a jevil známky požití drog, ve chvíli, kdy muž začal být agresivní, museli celníci použít pouta. Ve voze byla nalezena zavařovací sklenice s menším množstvím marihuany a setinková váha. Nalezená cestovní taška, které se řidič chtěl zbavit, byla napěchovaná balíčky obalenými černou folií, které obsahovaly marihuanu o celkové váze téměř dvou kilogramů.

Řidiči byl proveden orientační test Drugwipe na přítomnost marihuany a amfetaminu/metamfetaminu z potu - oba s pozitivním výsledkem.

Celníci látku zajistili a přivolali Policii ČR. Ta z důvodu podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy případ převzala.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky