CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 12.07.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Řidič sadbu nedovezl

​​Středočeští celníci za použití informací z analytického kamerového systému odhalili řidiče, který převážel rostliny marihuany.

V neděli 7. 7. 2019 po deváté hodině večer prováděla mobilní hlídka celníků kontrolu projíždějících vozidel na nultém kilometru dálnice D8 ve směru na Ústí nad Labem. Zaměřila se především na přepravu zboží, které mohlo uniknout dohledu celních orgánů (padělky, zboží zatížené spotřební daní, omamné a psychotropní látky atd.). Na základě vlastní vyhledávací činnosti a za použití informací z analytického kamerového systému si středočeští celníci vytipovali ke kontrole mimo jiné i osobní automobil BMW, který řídil devětatřicetiletý muž české národnosti. Celníci vozidlo zastavili a řidiče se dotázali, zda se ve vozidle nenacházejí nějaké OPL, na to řidič odpověděl, že nikoliv. Hlídka následně přistoupila k důkladné kontrole vozidla, při níž byla v zavazadlovém prostoru nalezena papírová přepravka zabalená v černém igelitu a papírová taška, ve kterých se nacházelo celkem 45 rostlin marihuany. Ve vozidle na předním sedadle spolujezdce celníci nalezli batoh, který v sobě ukrýval igelitové sáčky, papírky, váhu a tři sáčky obsahující sušenou rostlinnou látku, která vzhledem i zápachem připomínala marihuanu.

Celníci látku i rostliny zajistili a přivolali Policii ČR. Ta z důvodu podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy případ převzala.

Pachateli hrozí potrestání odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky