CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 29.12.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Drogy v taxi

Pasažéři v taxíku neunikli pozornosti středočeských celníků.

V úterý 22. 12. 2020 v půl dvanácté večer v Mladé Boleslavi si hlídka středočeských celníků vytipovala ke kontrole osobní vozidlo taxislužby. Ve vozidle se kromě řidiče nacházeli dva klienti taxislužby, jednalo se o muže a ženu.

Následně celníci přistoupili ke kontrole vozidla z důvodu pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu nebo podléhajícímu zákazům a omezením. Při kontrole vozidla hlídka nic nenalezla. Hlídku celníků ale zaujal černý batoh, který u sebe měl nervózně působící muž, který seděl na sedadle spolujezdce. Uvnitř batohu se nacházely osobní věci kontrolované osoby, balení injekčních stříkaček, gramová váha, sáček obsahující tabák, zapalovače, tři mobilní telefony, škrtidlo, cca 50 sáčků s rychlouzávěrem, černá brašna Adidas a růžové pouzdro, ve kterých byly použité injekční jehly a další sáčky s rychlouzávěrem se zbytky bílé krystalické látky. Dále hlídka v batohu nalezla větší sáček obsahující sušenou rostlinnou látku vzhledem a zápachem připomínající konopí (známé jako marihuana). Dále celníci v batohu nalezli plechovou krabičku, ve které se nacházely čtyři sáčky obsahující sušenou rostlinnou látku vzhledem a zápachem připomínající konopí a 1ks jointa. Kontrolovaná osoba na dotaz hlídky, o jakou sušenou rostlinnou látku se jedná, sdělila, že se jedná o marihuanu. Celkové množství konopí bylo 9,4 gramů. Hlídka následně přistoupila ke kontrole peněženky kontrolované osoby a uvnitř nalezla jeden sáček, který obsahoval bílou krystalickou látku a dva sáčky, které obsahovaly bílo-žlutou krystalickou látku. Muž celníkům potvrdil, že se jedná o pervitin. Celkové množství pervitinu bylo 13,6 gramů. Kontrolovaný muž hlídce mimo jiné sdělil, že je nejen uživatelem drog, ale také se živí jejich prodejem.

Případ byl předán Policii ČR z důvodu věcné nepříslušnosti z podezření na spáchání trestného činu neoprávněného přechovávání omamné a psychotropní látky.

V Mladé Boleslavi středočeští celníci o pár dnů dříve 18. 12. 2020 také odhalili dva řidiče, kteří neměli za volantem co dělat. Jeden řidič měl vyslovenou blokaci řidičského oprávnění a zákaz řízení motorových vozidel do 01. 06. 2021. Druhý řidič neměl řidičské oprávnění vůbec.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky