CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 27.08.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Drogový dealer fet do cíle nedovezl

Na bílých obálkách s OPL měl ve zkratkách uvedeny příjemce.

V úterý 25. 8. 2020 před osmou hodinou večer prováděla mobilní hlídka středočeských celníků svou kontrolní činnost na 18. kilometru dálnice D11 ve směru na Prahu.

Hlídka si ke kontrole vytipovala osobní vozidlo Volvo S60 s českou SPZ, a to zejména z důvodu pomalé jízdy a nesvítícího levého předního světlometu. Vozidlo řídil jednačtyřicetiletý muž slovenské národnosti, navíc muž svým chováním vykazoval známky požití OPL. Hlídka celníků přistoupila ke kontrole řidiče a vozidla.

Během kontroly byl ve vozidle nalezen modrý batoh, který obsahoval několik obálek a igelitových sáčků s neznámou krystalickou látkou bílé barvy (dle Ramanova spektrometru se jednalo o metamfetamin a amfetamin - slangově známý jako speed, patřící k podobnému typu syntetických drog jako metamfetamin, pro který se v Česku užívá název pervitin) o hmotnosti 9,67 gramů. Dále to byly igelitové sáčky s krystalickou látkou hnědé barvy o hmotnosti 10,70 gramů a 17 kusů tablet modré a oranžové barvy o hmotnosti 11,47 gramů (dle Ramanova spektrometru se jednalo o MDMA extázi).
U muže byla nalezena i plynová pistole včetně nábojů, vystřelovací nůž, „boxer“, slzotvorný prostředek a předměty sloužící k užívání OPL.

Řidič celníkům potvrdil, že všechny nalezené věci, včetně omamných a psychotropních látek jsou jeho. Muž dále uvedl, že tablety před dvěma týdny zakoupil v Praze a krystalické látky v igelitových sáčcích vyzvedl dnes na nádraží v Kolíně a veze je také do Prahy. Řidič celníkům přiznal, že nalezené OPL nejsou pouze pro jeho vlastní potřebu, ale jsou určeny i k prodeji. Na bílých obálkách s OPL měl ve zkratkách uvedeny názvy příjemců. Řidič byl podroben testu Drugwipe na přítomnsot omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem.

Případ byl předán Policii ČR. Hlídka PČR požádala celníky o asistenci při převozu kontrolované osoby na krevní testy do Nymburka.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky