CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 13.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Závadné maso mělo skončit v mladoboleslavské restauraci

​Téměř půl tuny kuřecího masa a přes čtyřicet kilogramů mořských plodů se podařilo středočeským celníkům odhalit při kontrole na dálnici D10.

V pondělí odpoledne 12. 10. 2020 na 44. kilometru dálnice D10 ve směru do Mladé Boleslavi si celníci vytipovali ke své kontrole dodávkové vozidlo Volkswagen. Vozidlo české imatrikulace řídil 26letý muž vietnamské národnosti.
Kontrolou nákladového prostoru vozidla hlídka středočeských celníků zjistila, že se v něm kromě jiných potravin nachází i drůbeží maso a mořské plody. Zboží bylo dopravováno v nevyhovujících hygienických podmínkách bez chladícího zařízení a bez řádného povolení a dokladů. Řidič celníkům řekl, že zboží veze z pražské tržnice Sapa do jedné z restaurací v Mladé Boleslavi.
Celníci kontaktovali Státní veterinární správu, která na místo kontroly vyslala své inspektory. Po podrobné kontrole a zjištěných skutečnostech provedli inspektoři veterinární správy znehodnocení kuřecího masa a mořských plodů kontrastní barvou (inkoustem) a rozhodli o likvidaci zásilky v kafilerii.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky