CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 11.06.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Drogový dealer zahodil fet před prodejnou čerpací stanice

Středočeští celníci při kontrole posádky vozidla nalezli přes 52 gramů metamfetaminu známého jako pervitin.

V úterý 8. 6. 2021 po deváté hodině večer na dálnici D10 na 63. kilometru si hlídka středočeských celníků vytipovala ke kontrole osobní automobil BMW. Hlídka chtěla vozidlo za použití zvukového výstražného zařízení a nápisu STOP zastavit na ČS KM Prona, avšak těsně před zastavením řidič vozidla provedl úhybný manévr a pokusil se celníkům ujet. Hlídka okamžitě zareagovala a ujíždějící vozidlo zablokovala. Posádka vozu se po zastavení ještě snažila uprchnout, jeden z mužů se pokusil schovat v prodejně čerpací stanice. Celníkům se velmi rychle podařilo celou posádku přimět k návratu k vozidlu. Jednalo se o dva muže (25 a 41 let) a jednu ženu (39 let). Na dotaz celníků, kdo je řidič, všichni tvrdili, že nikdo z nich neřídil a řidič utekl neznámo kam. Vzhledem k tomu, že se posádka kontrolovaného vozidla chovala velmi vulgárně byla na místo přivolána druhá hlídka. V průběhu dalšího šetření se k řízení zastaveného vozidla přiznal pětadvacetiletý muž, který měl v tu dobu vysloven zákaz řízení. Následně hlídka celníků přistoupila ke kontrole vozidla a jeho posádky. Kontrolovaná žena u sebe měla černý batoh, uvnitř kterého se nacházely osobní věci, větší finanční hotovost a v přední kapse igelitový sáček s rychlouzávěrem, který obsahoval bílou krystalickou látku o váze přes 37 gramů. Za použití Ramanova spektometru hlídka zjistila, že se jedná o metamfetamin známý jako pervitin. U jednačtyřicetiletého muže byl nalezen igelitový sáček schovaný v krabičce od cigaret, který také obsahoval bílou krystalickou látku. Ve vozidle hlídka celníků nenalezla nic kromě prostředků k užívání OPL a osobní věci.

Hlídka středočeských celníků v průběhu kontroly kontaktovala Policii ČR, které byl po dokončení kontroly případ z důvodu věcné nepříslušnosti předán.

Poté byla hlídka celníků upozorněna jednou z pracovnic čerpací stanice, že za odpadkovým košem leží krabička od cigaret, která obsahovala další omamné a psychotropní látky a prostředky k jejich užívání. Z tohoto důvodu hlídka opět kontaktovala kriminální oddělení s podezřením, že nalezené OPL patří výše uvedeným kontrolovaným osobám. Jednalo se o další dva igelitové sáčky s rychlouzávěrem o hmotnosti 14,8 gramů metamfetaminu známého jako pervitin a jeden kus extáze.

Na místo znovu přijela výjezdová služba kriminální policie včetně kriminalistického technika a celou věc si převzala.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky