CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 27.01.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Služební psi středočeských celníků nezahálí

16 600 nezdaněných cigaret zajistili středočeští celníci při běžné kontrole vozidel na 52. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Dluh na spotřební dani dosáhl bez pár korun 50 000 Kč.

V pondělí 25.1.2021 v dopoledních hodinách si hlídka středočeských celníků vytipovala ke kontrole stříbrný Mercedes Benz E220 se slovenskou RZ, ve kterém cestoval osmadvacetiletý muž ukrajinské národnosti (státní příslušnost Maďarsko). Celníci se při kontrole zaměřili zejména na přepravu vybraných výrobků (alkohol, cigarety, tabák, minerální oleje atd.) a na pátrání po omamných a psychotropních látkách. Na dotaz celníků, zda veze alkohol, cigarety, či jiné zboží podléhající zákazům či omezení řidič odpověděl, že nic takového neveze. Hlídka vyzvala řidiče k zpřístupnění zavazadlového prostoru. Na následnou kontrolou vozidla byl nasazen služební pes (fenka německého ovčáka Daisy), který neomylně označil podlážku v zavazadlovém prostoru. Celníci po odkrytí podlážky zakrývající prostor pro rezervu zjistili, že veškeré místo určené pro rezervní kolo je vyplněno kartony cigaret značky Compliment bez tabákových nálepek. Středočeští celníci vyčíslili únik na SPD a DPH na 67 535 Kč. Zboží bylo zajištěno a Celní správa ČR pokračuje v dalším vyšetřování.

V krátké době je to již třetí případ, kdy se středočeským celníkům, za pomoci služebních psů podařilo najít nelegálně dovezené cigarety, drogy i zbraně.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky