CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 10.11.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Středočeští celníci se čím dál častěji zabývají nelegálními migranty

Celníci chtěli řidiči udělit pokutu za neuhrazenou elektronickou dálniční známku, ale s překvapením zjistili, že se ve vozidle nacházejí nelegální migranti. 

V úterý 9. 11. 2021 v půl třetí ráno prováděla hlídka výkonového zpoplatnění středočeských celníků na 52. km dálnice D1 ve směru na Prahu svou kontrolní činnost. Hlídka se rozhodla zastavit vozidlo, které dle systému ARGOS nemělo uhrazen časový poplatek. Jednalo se o osobní automobil Chevrolet s německou registrační značkou. Celníci chtěli řidiči udělit pokutu za neuhrazenou elektronickou známku, ale s překvapením zjistili, že se ve vozidle nacházejí nelegální migranti.
Vozidlo řídil muž, který se prokázal řidičským průkazem a povolením k pobytu v Německu. Ve vozidle se nacházelo ještě dalších šest osob. Hlídka po chvíli zjistila, že se jedná o muže pocházející ze Sýrie. Řidič hlídce sdělil, že osoby veze z Vídně do Dortmundu za finanční odměnu.

Od letošního října řešili středočeští kolegové čtyři případy, při kterých bylo zjištěno celkem 16 nelegálních migrantů. Celníci vždy kontaktují Policii České republiky a všechny případy s podezřením na nelegální migraci si přebírá cizinecká policie.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky