CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 21.03.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

Středočeští celníci odhalili během jednoho týdne statisíce padělků

Ve čtvrtek 17. 3. 2022 v podvečerních hodinách na 3.5 km dálnice D8 si hlídka středočeských celníků vytipovala ke kontrole dodávkové vozidlo Mercedes-Benz Sprinter s německou RZ. Při kontrole nákladového prostoru celníci zjistili, že řidič veze zboží, u něhož dochází k porušování práv duševního vlastnictví. Jednalo se o padělky oblečení značek NIKE a Tommy Hilfiger. Řidič hlídce přiznal, že textil nakoupil zejména v pražské tržnici SAPA a veze ho do Německa. Celníci napočítali 795 kusů padělaného oblečení. Celková hodnota originálních výrobků by činila přibližně dva miliony korun. 

Ve středu 16. 3. 2022 provedli středočeští celníci cílenou kontrolu v Benešově u Prahy v prodejně, která se jmenuje Svět Textilu a obuvi. Tato kontrola měla mimo jiné za úkol prověřit, zda zde nedochází k porušování práv duševního vlastnictví. V benešovské prodejně se pokoušeli prodávat různé zboží, jenž vykazovalo známky padělku. V tomto případě se opět jednalo o zboží světoznámých značek, a to o spodní prádlo Calvin Klein či kabelky Gucci. Celková hodnota originálních výrobků by zde přesáhla půl milionu korun. 

Zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu pro Středočeský kraj a následně bude zničeno pod celním dohledem. Prodejcům navíc hrozí za nakládání s padělaným zbožím vysoká pokuta.


nprap. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky