CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 21.08.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Kromě padělků objevili celníci na tržnici i drogy

Jedenáct set dvacet kusů padělků a téměř půl kilogramu pervitinu zajistili ústečtí celníci v uplynulých dnech na jedné z příhraničních tržnic.

V neděli provedla mobilní hlídka celníků na tržnici s názvem KLID II v obci Dubí na Teplicku kontrolu, zaměřenou na ochranu spotřebitele a prodej či skladování tabákových výrobků. Při prohlídce liduprázdné tržnice objevili celníci v prvním patře zděné budovy oděvy, hodinky, kabelky, obuv a opasky, u kterých vzniklo podezření, že se jedná o zboží porušující práva duševního vlastnictví.  Zboží bylo ve dvou místnostech úhledně seřazené podle značek a složené v regálech či na ramínkách po obvodu místností. Hodnota zajištěného zboží v ceně originálních výrobků dosahovala bezmála 4,5 milionu korun. Pozornosti celníků neuniklo ani 1 400 ks cigaret různých značek a více než kilogram tabáku bez platných tabákových nálepek.

Kromě padělků, cigaret a tabáku celníci objevili v několika černých pytlících vedle dveří, mezi odpadky a v pověšené mikině krabičky od cigaret a v nich malé sáčky s krystalickou látkou bílé a hnědé barvy o celkové hmotnosti 406,89 gramů. Provedený test potvrdil, že se jednalo o amfetamin.

Padělky a nezdaněné tabákové výrobky celníci převezli do celního skladu, omamné a psychotropní látky si na místě převzala přivolaná hlídka Policie ČR OO Dubí.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky