CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.02.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Na záchodcích objevili celníci cigarety i modré tablety

V úterý odpoledne provedli celníci v součinnosti s pracovníky SZPI kontrolní akci zaměřenou na příhraniční markety a tržnice.

Při příjezdu kontrolorů na tržnici "Dubín" u obce Dubí na Teplicku byla celníky spatřena utíkající osoba s taškou, která mířila mezi prodejní stánky. Osoba byla mobilní hlídkou zadržena. V opodál odhozené tašce celníci nalezli 80 krabiček cigaret zn. Pall Mall a West s tabákovými nálepkami ČR, které vykazovaly známky padělku.

Celníci tržnici důkladně zkontrolovali. Nasazen byl i služební pes Max, který označil volně přístupné dveře s nápisem pánské WC. Za dveřmi celníci nalezli nejen 16 jednolitrových lahví s etiketou Vodka Drak bez kontrolních pásek, ale i 24.840 kusů cigaret různých značek (Moon, Marlboro, LM, West, Pall Mall). Krabičky byly sice označené platnými tabákovými nálepkami, ty však nebyly pořízeny v tiskárně cenin, nýbrž na kopírovacím stroji. Dále zde celníci objevili 90 kusů nahraných CD nosičů různých žánrů, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušení autorských práv a 20 kusů modrých tablet s obchodním označením Viagra, nesoucích znaky padělku.

Zboží celníci zajistili a uskladnili ve skladu celního úřadu. Odebrané vzorky zaslali k ověření pravosti a posouzení výrobku.

Ve dvou marketech na Cínovci zajistili kontroloři 52,6 litrů lihovin různých značek, u kterých prodejci neprokázali zdanění nebo oprávněné nabytí za ceny bez daně.
   

por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky