CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 21.11.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Společná hlídka celníků odhalila příhraniční přepravu drog

Přes 30 gramů pervitinu, v Německu nazývaného krystal, ukrytého ve vozidle zadržela v úterý společná hlídka českých a německých celníků u státní hranice.

Zásilku drog přepravoval v osobním vozidle Opel jednatřicetiletý německý občan, kterého hlídka celní správy zastavila na silnici mezi Hřenskem a Schmilkou.  Tři zatahovací sáčky s bílou krystalickou látkou o celkové hmotnosti 31,6 gramů odhalili celníci ukryté ve stropním svítidle. 
 
Celníci před kontrolou vozidla provedli u řidiče orientační vyšetření odběrem potu pomocí narkotestu, které bylo pozitivní na metamfetamin. Na základě tohoto zjištění, bylo vozidlo postoupeno důkladné kontrole.

Drogový obchod v příhraničí s Německem se začal v posledních dvou letech rozmáhat. Z tohoto důvodu byla zahájena spolupráce s německou celní správou zaměřená na odhalování přepravy omamných látek přes hranice. 
 
V říjnu se policistům a celníkům podařilo na území ČR v rámci operace „TAT“ rozbít organizovanou skupinu šesti pachatelů, která se zabývala velkoobjemovou výrobou metamfetaminu, jeho vývozem zejména do Spolkové republiky Německo a dalším prodejem i na území ČR. Podařilo se zajistit minimálně 14 kg samotného metamfetaminu, dalších 100 kg chemické látky určené k jeho výrobě a více jak 7 tun vysoce nebezpečných toxických odpadních louhů z výroby metamfetaminu. Zajištěné množství metamfetaminu, vyrobené touto skupinou, představovalo zatím největší objem zachycené omamné a psychotropní látky na území ČR v rámci jedné operace. 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky