CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 22.11.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Stánkař připravil stát nejméně o 300 tisíc korun

Na konci uplynulého týdne uzavřeli ústečtí celníci další případ nelegálního obchodu s tabákovými výrobky, tentokráte s krycím názvem „HOLIČ“.

Se soudním příkazem v ruce provedli celníci z oddělení Odhalování trestné činnosti prohlídky bytových a jiných prostor v obci Hora svatého Šebestiána na Chomutovsku, při nichž zajistili bezmála 71 kilogramů tabáku určeného ke kouření v různém balení a 45 620 kusů nezdaněných cigaret různých značek. Stát by jejich případným prodejem přišel na daních o téměř 300 tisíc korun.
     
Aktivity cizince sledovali celníci několik měsíců. Po vypracování odborných vyjádření k zajištěným tabákovým výrobkům bude celá věc předána vyšetřovateli Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání muže, kterému v případě prokázání viny ze spáchání přečinu porušování předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, hrozí trest odnětí svobody v délce tří let nebo zákaz činnosti. 
    
Ve volně přístupných společných prostorách označených jako WC pak celníci objevili kromě 48 litrů nezdaněných lihovin i 2 551 kusů textilních výrobků, 755 kusů CD a DVD nosičů s hudební a filmovou produkcí, 468 párů obuvi a 177 kusů kabelek, batohů a hodinek, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušování práv majitelů dotčených ochranných známek a práv autorských. Hodnotu zajištěného zboží v ceně originálních výrobků odhadli celníci na téměř sedm milionů korun. Zda i toto zboží patří podezřelému muži, se celníkům nepodařilo zatím prokázat.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky