CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 28.11.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

V kontejnerech nalezeny padělky

Téměř čtyři tisíce kusů padělků odhalili ústečtí celníci při důkladných kontrolách kontejnerů s nákladem zboží dovezeného z Číny. Celková hodnota zajištěného zboží v ceně originálních výrobků byla vyčíslena na bezmála 3,5 milionů korun.

Zásilky textilního zboží a galanterie, podezřelé z porušování práv majitelů ochranných známek, objevili celníci během minulých dnů v útrobách dvou velkoobjemových kontejnerů.

V jednom bylo mezi krabicemi s ostatním textilním zbožím nalezeno 3 312 kusů dámských a dívčích kalhot s nápisy adidas, ve druhém pak 254 kusů cestovních tašek s vyobrazením kreslené postavičky medvídka Pú.

Celníci dovoz podezřelého zboží oznámili zástupcům majitelů ochranných známek, kteří se mohou proti propuštění neoprávněně označeného zboží do volného oběhu bránit právní cestou. Než dojde k soudnímu nebo mimosoudnímu vyřešení případu zůstává zboží pod celním dohledem.  

Příjemcem zboží byla pražská firma, a tak s největší pravděpodobností měly plagiáty skončit na tuzemském předvánočním trhu.


por. Jiří Nejedlý, Dis.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky