CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 01.06.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Marihuana v rukou ústeckých celníků

Při silničních kontrolách celníci odhalili marihuanu, nezdaněné cigarety i vozidlo bez platné technické kontroly.

Koncem minulého týdne prováděli ústečtí celníci kontrolní činnost na komunikacích ve svém regionu. Pozornost zaměřili na přepravu vybraných výrobků a omamných a psychotropních látek.

Na stanovišti nedaleko obce Rybniště na Děčínsku si hlídka celníků vytipovala a zastavila ke kontrole bílou dodávku zn. Peugeot české imatrikulace. Standardním způsobem celníci vyzvali řidiče k předložení dokladů a přistoupili k prohlídce vozidla. Náklad byl v pořádku, ale v kabině zavětřili charakteristický zápach po marihuaně. Mezi předními sedadly objevili plastový box a v něm igelitovou tašku se 142 gramy sušené rostlinné látky, marihuany. Třiadvacetiletý řidič prohlásil, že ji má pro svou osobní potřebu. Jelikož hlídka pojala důvodné podezření ze spáchání přečinu jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, byla věc pro nepříslušnost neprodleně nahlášena Policii České republiky, která si zboží i pachatele převzala.

Na komunikaci nedaleko obce České Hamry na Chomutovsku zastavila hlídka vozidlo VW Passat české imatrikulace. Asiat ve vozidle přepravoval cigarety různých značek. Fyzickou kontrolou cigaretových krabiček bylo celníky zjištěno, že mezi krabičkami s platnými tabákovými nálepkami, se nachází i bezmála 30 krabiček značených neplatnou tabákovou nálepkou. Celníci nezdaněné cigarety zajistili. Jednatřicetiletého řidiče čeká správní řízení a pokuta.

O chvíli později hlídka na stejném místě zastavila ke kontrole další osobní vozidlo, jehož řidič sice nepřepravoval žádné nelegální zboží, vozidlo však mělo prošlou technickou kontrolu. Případ celníci na místě předali přivolané hlídce PČR.


nprap. Petra Diriglová
zástupce tiskového mluvčího
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11
tel. 475 667 368, GSM: 724 965 174
e-mail: p.diriglova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky