CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 04.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci zajišťovali cigarety s neplatným kolkem

​V uplynulých dnech provedli ústečtí celníci kontrolu v řadě kamenných obchodů. Zaměřili se na skladování a nabídku prodeje cigaret s již neplatnými tabákovými nálepkami.

Přestože upozorňovali prodejce s dostatečným předstihem (v aktualitách na svých internetových stránkách a zároveň i formou tiskové informace) na blížící se konec přechodného období pro doprodej cigaret označených sazbou „S", zajistili ve třech provozovnách více než devět tisíc kusů cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou. Cigarety se nacházely v prodejních stojanech společně s cigaretami označenými tabákovou nálepkou stanovenou pro tento rok.

Na Šluknovsku celníci odhalili ve dvou minimarketech 389 krabiček cigaret s neplatnými kolky, dalších 65 krabiček cigaret objevili v obchůdku s potravinami na Litoměřicku.

Prodejcům nyní hrozí postih, a to ve formě vyměření dlužné daně, propadnutí zboží a pokuta v minimální výši 50 000 korun.

Od ledna 2017 jsou dle zákona o spotřebních daních tabákové nálepky nově označeny písmenem „T". Cigarety s předchozí daňovou sazbou, která byla na tabákové nálepce charakterizována písmenem „S", bylo možné doprodávat do konce března. Po tomto datu se na takto označené cigarety pohlíží jako na cigarety neznačené a není možné je v prodejnách skladovat či dokonce nabízet k prodeji.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky