CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 22.06.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Více jak čtyři kilogramy marihuany v rukách ústeckých celníků

V rámci běžné silniční kontroly odhalili ústečtí celníci v zavazadlovém prostoru vozidla více jak 4 kilogramy marihuany.

V úterý ve večerních hodinách prováděla hlídka ústeckých celníků na komunikaci I/13 u obce Česká Kamenice kontrolu zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu. V rámci této kontrolní činnosti zastavila vozidlo zn. Audi A6, které řídil třicetiletý muž české státní příslušnosti. Při kontrole zavazadlového prostoru hlídku zaujala velká plastová taška. Ta obsahovala šest igelitových sáčků, jejichž obsahem byla látka rostlinného původu s typických zápachem marihuany. Řidič celníkům potvrdil, že přepravuje asi 4 300 g marihuany. Následně provedla hlídka u řidiče bezpečnostní prohlídku na přítomnost zbraně. V kapse kalhot byl nalezen kapesní nůž. Jelikož hlídka pojala důvodné podezření ze spáchání přečinu jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, byla věc pro nepříslušnost neprodleně nahlášena Policii České republiky. 

Z důvodu maření řádného objasnění případu byl řidič omezen na svobodě a do příjezdu příslušníků Police ČR mu byla přiložena pouta. Marihuanu i pachatele si policejní hlídka převzala k dalšímu řízení.
    


nprap. Petra Diriglová
zástupce tiskového mluvčího 
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A, 400 11 Ústí nad Labem 11
tel. 475 667 368, GSM: 724 965 174
e-mail: p.diriglova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky