CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Ústecký kraj
Hoření 3540/7A
400 11 Ústí nad Labem 11

V Ústí nad Labem 07.11.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Ústecký kraj

Celníci zadrželi zásilku kokainu

Bezmála 1,2 kilogramů kokainu objevila v uplynulých dnech hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků při silniční kontrole.

V rámci kontrolní akce NORD zaměřené na přepravu tabákových výrobků a pátraní po zboží uniklém celnímu dohledu kontrolovali ústečtí celníci v příhraničí projíždějící vozidla.  Kolem 16 hodiny si hlídka vytipovala ke kontrole v katastru ústecké čtvrti Předlice stříbrnou Hondu s českou registrační značkou. Řidič na obvyklou otázku, zda veze nějaké zboží, reagoval slovy, že nic neveze. Vzhledem k jeho rozpačitému chování a nervozitě přistoupili celníci k důkladnější prohlídce. V zavazadlovém prostoru objevili batoh, ve kterém se nacházel v bílém ručníku balíček oblepený černou folií. Celníci z balíčku o hmotnosti 1 187,7 gramů odebrali vzorek bílého prášku. Provedená zkouška narkotestem prokázala přítomnost kokainu. Hodnota zajištěné drogy by na černém trhu mohla dosahovat výše kolem tří milionů korun.

Jelikož se řidič pokusil o útěch byl omezen na svobodě přiložením pout. Celníci pro důvodné podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy přivolali Policii ČR, která si zadrženého jednačtyřicetiletého cizince včetně odhalené zásilky kokainu na místě převzala.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CÚ pro Ústecký kraj
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky